ΑΘΗΝΑ
23:52
|
01.05.2024
Η Βραζιλία είναι πλέον η έκτη χώρα στον κόσμο σε σύνολο νεκρών, με 12.500 θανάτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βραζιλία κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από τον κορονοϊό -881 μέσα σε 24 ώρες- αλλά την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου θέλει να ανοίξει τα κομμωτήρια και τα γυμναστήρια.  

Η Βραζιλία είναι πλέον η έκτη χώρα στον κόσμο σε σύνολο νεκρών. Ο αριθμός των θανάτων του Covid-19 έχει φτάσει τους 12.400, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 177.589.

Την ίδια ώρα, ο Μπολσονάρου όχι μόνο εξακολουθεί να αψηφά τις οδηγίες των ειδικών και να κάνει δημόσιες εμφανίσεις με αγκαλιές, αλλά δίνει μάχη για να ανοίξουν κομμωτήρια και γυμναστήρια, τα οποία χαρακτήρισε ως επιχειρήσεις που προσφέρουν απαραίτητες υπηρεσίες, σε προεδρικό διάταγμα.  

Τουλάχιστον 10 κυβερνήτες της Βραζιλίας δήλωσαν ότι θα αγνοήσουν το διάταγμα που επιτρέπει το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. “Ο Μπολσονάρου οδεύει προς τον γκρεμό και θέλει να μας πάρει όλους μαζί του”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Γουίλσον Γουίτζελ.  

“Οι κυβερνήτες που διαφωνούν με το διάταγμα μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο”, έγραψε ο Μπολσονάρου στο Twitter, ενώ στη συνέχεια απείλησε με νομικές ενέργειες εναντίον όσων δεν συμμορφωθούν.  

Εν τω μεταξύ, ειδικοί αμφισβητούν τα επίσημα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στη Βραζιλία, λόγω του μικρού αριθμού τεστ. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν κάνει συνολικά 337.595 διαγνωστικά τεστ.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα