ΑΘΗΝΑ
08:04
|
18.05.2024
Πρόθεσή της κυβέρνησης είναι η μετακίνηση στα υπόλοιπα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τις 18 Μαΐου επιτρέπονται ξανά οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοιού στη χώρα.

Έτσι, από την προσεχή Δευτέρα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός μετακίνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, και την Κρήτη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς πρόκειται για μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα εξακολουθεί να είναι καλή.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η μετάβαση στα υπόλοιπα νησιά είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί στις 25 Μαΐου. “Πρόθεσή μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της άλλης εβδομάδας και με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, αλλά και στα νησιωτικά μας συμπλέγματα” διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η μετάβαση στα νησιά επιτρέπεται μόνο σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους επιχειρήσεων οι οποίες επαναλειτουργούν.

Η μετακίνηση γίνεται μόνο με έγγραφη δήλωση των αυτοαπασχολούμενων και εφόσον πρόκειται για εργαζομένους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Την ίδια ώρα παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις σε όλους τους πρόσφυγες που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της επικράτειας.

Αναφερόμενος στην επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας λόγω εποχής, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι στις παραλίες θα πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Σχετικά με τους χώρους λατρείας, που ανοίγουν από την Κυριακή 17 Μαίου, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι “επιτρέπονται οι λειτουργίες αλλά και τα μυστήρια (γάμοι και βαφτίσεις) με την συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες.

Ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

” Για τους χώρους λατρείας άνω των 500 τετραγωνικών ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι τα 50 άτομα” είπε και έδωσε ως παράδειγμα πως ένας χώρος λατρείας 300 τετραγωνικών μπορεί να δεχτεί μέχρι 30 άτομα.

Ταυτόχρονα, στους χώρους λατρείας, ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση μάσκας και υποχρεωτική η χρήση του αντισυπτικού.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα