ΑΘΗΝΑ
01:57
|
29.11.2021
Στους 82.246 ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα, εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν τους 113.000 ως την 6η Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού εκτοξεύτηκε χθες (Τρίτη 12/05) έπειτα από δύο 24ωρα κατά τη διάρκεια των οποίων δεν υπερέβη τους 900.

Η αύξηση αυτή (+1.894 νεκροί επακριβώς) ανεβάζει σε 82.246 τον αριθμό των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια Covid-19 στη χώρα, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα οι ημερήσιοι απολογισμοί παρέμειναν κάτω από τους χίλιους θανάτους για πρώτη φορά από τις αρχές του Απριλίου.  

Στις ΗΠΑ, πέραν του υψηλότερου αριθμού νεκρών, καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον SarS-CoV-2 (σχεδόν 1,37 εκατ.) σε απόλυτες τιμές.  

Με βάση τους μέσους όρους των στοιχείων που προκύπτουν από 20 επιδημιολογικά μοντέλα που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης υπολογίζεται πως ο απολογισμός της πανδημίας ίσως φθάσει τους 113.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου.  

Ενώ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κρύβει την ανυπομονησία του να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς η αμερικανική οικονομία, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου προειδοποίησε χθες Τρίτη εναντίον των “πολύ σοβαρών” δυνητικών συνεπειών της βιαστικής άρσης των περιοριστικών μέτρων.  

“Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά η σωστή κατεύθυνση επ’ ουδενί σημαίνει ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο αυτής της επιδημίας”, τόνισε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι κατά τη διάρκεια ακρόασής του μέσω βιντεοδιάσκεψης ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας (βρίσκεται κι αυτός σε καραντίνα).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα