ΑΘΗΝΑ
03:08
|
20.04.2024

Ένας ειδικός στην γερμανική ακροδεξιά προειδοποιεί πως οι διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού μπορεί να οδηγήσουν σε ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατών. Ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ειδικός στην γερμανική ακροδεξιά προειδοποιεί πως οι διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού μπορεί να οδηγήσουν σε ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατών.

Ο δρ. Γκίντεον Μποτς δεν αρνείται ότι οι αντιδράσεις εκτείνονται σε ένα χώρο μεγαλύτερο από την ακροδεξιά, σημειώνει όμως πως είναι το κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) που διακρίνεται στην οργάνωση αυτών των διαδηλώσεων.

Οι διαμαρτυρίες που είναι ποιοτικά διαφορετικές είναι εκείνες που επιστρατεύουν το στοιχείο της συνωμοσιολογίας. Για παράδειγμα στο Βρανδεμβούργο υποστηρίχτηκε πως ο κορονοϊός είναι δημιούργημα της οικογένειας Ρότσιλντ

Εξάλλου, σε διαδηλώσεις που προωθεί το AfD γίνεται οικειοποίηση συμβόλων και εικόνων που συνδέονται με τον αντισημιτισμό και το Ολοκαύτωμα. Χρησιμοποιείται το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ με το οποίο οι Ναζί στιγμάτιζαν τους Εβραίους, αλλά με την ένδειξη “δεν έχει εμβολιαστεί” και “CoV-2”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα