ΑΘΗΝΑ
02:04
|
29.06.2024

Μία γυναίκα 43 χρονών πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού όταν από το αναρρωτήριο των φυλακών Έντνα Μαχάν στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στην πτέρυγα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία γυναίκα 43 χρονών πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού όταν από το αναρρωτήριο των φυλακών Έντνα Μαχάν στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στην πτέρυγα απομόνωσης.

Η Τίφανι Μόφιλντ εξέτιε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για απόπειρα ληστείας τράπεζας.και είχε οδηγηθεί στο αναρρωτήριο όταν αρρώστησε με συμπτώματα του κορονοϊού. Μετά την παρέλευση δύο εβδομάδων, παρότι η κατάσταση της υγείας της δεν είχε βελτιωθεί, η Μόφιλντ επέστρεψε στο κελί της απομόνωσης.

Μία συγκρατούμενή της, που μίλησε επώνυμα στον ιστότοπο The Intercept, ανέφερε πως η Μόφιλντ έχασε τις αισθήσεις στο χώρο που χρησιμοποιείται σαν λουτρό για τις κρατούμενες στην απομόνωση, αφού προηγουμένως επί πέντε λεπτά καλούσε μάταια σε βοήθεια. Η Μόφιλντ κατέληξε λίγο μετά την άφιξη νοσοκόμων.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ έχει υπογράψει ένα διάταγμα για την προσωρινή αποφυλάκιση κρατούμενων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και όσων έχουν καταδικαστεί για μη βίαια αδικήματα. Όμως μέχρι σήμερα μόνο το 3% όσων πληρούν τα κριτήρια έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Με την Μόφιλντ οι θάνατοι από κορονοϊό στις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ έφτασαν τους 37, και στις φυλακές όλης της χώρας τους 340.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα