ΑΘΗΝΑ
16:09
|
18.08.2022
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει το πλαίσιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού, εκδίδοντας οδηγίες βάσει των οποίων θα καταστεί δυνατή η διαμονή σε ξενοδοχεία, η επίσκεψη σε χώρους εστίασης και σε παραλίες με όρους ασφαλείας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, αποσπάσματα του οποίου έφτασαν σε χέρια δημοσιογράφων του πρακτορείου Reuters, η Κομισιόν ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτρέψουν στους ανθρώπους να επισκεφθούν συγγενείς και αγαπημένους που ζουν σε διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την παράταση των περιορισμών επί των μη αναγκαίων ταξιδίων εντός της ζώνης Σένγκεν για 30 ημέρες, μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Μετά, προτείνει την “απεριόριστη ελεύθερη κυκλοφορία”, η οποία, βεβαίως, θα σταματήσει εάν υπάρξει δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα επιτρέπεται να επισκεφθούν την Ευρώπη μη Ευρωπαίοι πολίτες αυτό το καλοκαίρι.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στις αερομεταφορές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, καθώς εκκινούν σταδιακά οι μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σε θέση να μείνουν σε ξενοδοχεία, να τρώνε σε εστιατόρια ή να πάνε σε παραλίες με ασφάλεια, σημειώνει, αν και προειδοποιεί ότι αυτό θα αλλάξει αν υπάρξει ένα νέο κύμα λοιμώξεων. “Μέχρι να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο ή θεραπεία, οι ανάγκες και τα οφέλη του ταξιδιού και του τουρισμού πρέπει να σταθμιστούν έναντι των κινδύνων να διευκολυνθεί και πάλι η εξάπλωση του ιού που μπορεί να οδηγήσει σε επανεμφάνιση κρουσμάτων και σε νέα μέτρα περιορισμού”, αναφέρεται στο σχέδιο.

Επιπλέον, η χρήση εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω του κορονοϊού θα πρέπει να είναι εθελοντική. Οι εφαρμογές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διασυνοριακά στην ΕΕ, ανέφερε το έγγραφο της Κομισιόν, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα