ΑΘΗΝΑ
10:32
|
17.05.2024

Μια σειρά από νέα μέτρα που θα εφαρμόζονται από 15ης Μαΐου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας. Σημαντικότερη η αλλαγή του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια σειρά από νέα μέτρα που θα εφαρμόζονται από 15ης Μαΐου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας. Σημαντικότερη η αλλαγή του τρόπου που θα κοινωνούν οι πιστοί, καθώς η Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα θα ακολουθήσει το τυπικό της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. «Αποφασίσθηκε να ακολουθηθεί η από αιώνες δοκιμασμένη και ισχύουσα πρακτική μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας, σύμφωνα με τη λειτουργική και κανονική παράδοση της πρώτης χιλιετίας της Εκκλησίας μας και το τυπικό της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, την οποία άλλωστε τελούμε ορισμένες φορές κατ΄έτος στην τοπική μας Εκκλησία. Αυτή η από αιώνων λειτουργική πρακτική θα εφαρμοσθεί προσωρινά, για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, στους Ιερούς Ναούς μας. Τις λεπτομέρειες της κατά τα ανωτέρω Θείας Μεταλήψεως θα διευκρινίζουν οι Ιερείς μας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας», αναφέρεται σχετικά. Η συγκεκριμένη πρακτική καταργεί το ποτήριο.

Εκτός αυτού, όπως ανακοινώθηκε, σε κάθε πρόσωπο εντός του Ιερού Ναού αναλογούν 10 τετρ. μέτρα κατά τις Ιερές Ακολουθίες.

– Οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις δύο τουλάχιστον μέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις (με εξαίρεση άτομα που συζούν).

– Οι συμμετέχοντες καλύπτουν το στόμα και τη μύτη με προστατευτικό κάλυμμα (με εξαίρεση παιδιά έως 6 ετών, καθώς και ιερείς και ψάλτες, εφόσον διατηρούν αρκετά μεγάλη απόσταση από τους γύρω τους).

-Οι επιφάνειες και διάφοροι εξοπλισμοί καθαρίζονται τακτικά και απολυμαίνονται, όπως και τα σκεύη και αντικείμενα με τα οποία οι άνθρωποι έρχονται σε συχνή επαφή.

– Διατίθεται απολυμαντικό υγρό στην είσοδο των Ναών.

– Συστήνεται σε ασθενείς να παραμένουν κατ΄οίκον μέχρις αναρρώσεως.

– Σε περιπτώσεις μικρών Ναών, συστήνεται να οργανωθεί η συμμετοχή του εκκλησιάσματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα