ΑΘΗΝΑ
08:29
|
17.05.2024
Σαρωτικοί έλεγχοι και εκατοντάδες τεστ στον οικισμό. Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαρωτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν από το πρωί της Τετάρτης στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης στη Λάρισα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά μετά τον εντοπισμό συνεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των κατοίκων.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, στον οικισμό εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα επτά σε μία μόνο οικογένεια.

Με εντολή του κ. Χαρδαλιά -ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη- τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο “Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14” που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σχεδιασμού, 17 συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων με την επιχειρησιακή υποστήριξη των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού. Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωση σήμερα νωρίς το πρωί τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

Το σχέδιο “Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14”, προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις -σήμερα, την 7η και την 14η μέρα- διαδικασίες καραντίνας ανά φάση σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα