ΑΘΗΝΑ
07:03
|
20.04.2024

Ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας χορήγησης αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, με βάση τα προβλεπόμενα στις υπουργικές αποφάσεις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας χορήγησης αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, με βάση τα προβλεπόμενα στις υπουργικές αποφάσεις 15435/913/16/4/2020 και 17535/Δ16002/7/5/2020.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης της προβλεπόμενης υπεύθυνης δήλωσης εξαίρεσης από την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας. Οι πιστοποιημένοι χρήστες θα μπορούν στην οθόνη της αίτησης να επιλέγουν από το Είδος Ασφαλιστικής Ενημερότητας την επιλογή “Καταχώρηση Υπεύθυνης Δήλωσης Εξαίρεσης” και να προχωρήσουν σε υποβολή.

Όταν διαπιστωθεί ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις εξαίρεσης από την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, εκτυπώνεται βεβαίωση καταχώρησης της υπεύθυνης δήλωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα