ΑΘΗΝΑ
04:03
|
28.06.2024
Ο Γ. Τοπαλούδης συγκλονίζει περιγράφοντας το μαρτύριό του κατά τη διάρκεια της δίκης και ζητά την εσχάτη των ποινών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων, ενώ ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη συγκλονίζει περιγράφοντας το μαρτύριο που έζησε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης για τα συναισθήματα που ένοιωσε ακούγοντας την αγόρευση-καταπέλτη της εισαγγελέως αλλά και για τα λουλούδια που της πρόσφερε.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης “την περισσότερη ώρα έκλαιγα με λυγμούς. Τέτοιους εισαγγελείς και δικαστές θέλουμε εμείς ως κοινωνία”, δήλωσε ο πατέρας της Ελένης εξηγώντας πως η ιδέα να προσφέρουν λουλούδια στην εισαγγελέα ήταν της συζύγου του.

Αιστάνθηκα “στιγμιαία δικαίωση και ίσως ψυχική συμπαράσταση” εκμυστηρεύτηκε απαντώντας στο αν ένιωσαν διακαιωμένοι από την αγόρευση της εισαγγελέως, σημειώνοντας πως και μετά το πέρας της δίκης γι’ αυτούς συνεχίζεται ο “βασανιστικός ψυχολογικός μαραθώνιος πόνου μέχρι να πεθάνουμε”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τοπαλούδης, πρόσθεσε: “δυστυχώς τα άτομα μην τα χαρακτηρίσω διαφορετικά δεν θα πληρώσουν για τον πόνο που προσέφεραν τόσο απλόχερα στην οικογένειά μου”.

“Την Ελένη μας, την βασάνισαν, την βίασαν και την δολοφόνησαν έτσι που την δολοφόνησαν” περιμένει λοιπόν να επιβληθούν στους κατηγορούμενους οι ανώτερες ποινές που υπάρχουν στον ποινικό κώδικα, αν και όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει ποινή για τέτοια στυγερά, ειδεχθή εγκλήματα.

“Δεν μπορεί να είμαστε εμείς καταδικασμένοι εξαιτίας τους σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο κι αυτοί μετά από μερικά χρονάκια να βγουν έξω” δήλωσε, τονίζοντας ότι “για τέτοια εγκλήματα τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια”.

Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου, Αριστοτελία Δόγκα που εκδικάζει την υπόθεση, στην χθεσινή της αγόρευση-καταπέλτη τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια “ακόμη και νεκρή” και πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018.

Ζητώντας από το δικαστήριο να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, ο 23χρονος Ροδίτης και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν και οι δυο στις απολογίες τους.

Εμφανώς συγκινημένη όταν ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη της πρόσφερε τριαντάφυλλα με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε πως η αδικοχαμένη φοιτήτρια ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή, ως άμωμος αμνός.

Υπογράμμισε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών, το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα “αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο”.

“Έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα…” διευκρίνισε, “Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ας αποδοθεί δικαιοσύνη και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ”, είπε, αφήνοντας αιχμές για το ότι έγιναν προσπάθειες να “κουκουλωθεί” η υπόθεση του διάστημα που οι έρευνες διεξάγονταν από τον λιμενικό Θ. Ζόβα.

Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης

Η εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο κατηγορούμενοι θέλησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση “εξαρχής με δικονομικά τερτίπια. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι… Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους”.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό οι δύο νεαροί είχαν έναν συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούσαν με τους ρόλους μοιρασμένους : Ο μεν 22χρονος “ο ωραίος, δηλαδή το δόλωμα” και ο ροδίτης “ο πλούσιος” που είχε δυνατότητα να φροντίζει για τα διαδικαστικά: Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι… Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης.

Μεγαλώσατε ένα παιδί τέρας

“Μεγαλώσατε ένα παιδί τέρας» είπε μάλιστα στον πατέρα του 23χρονου Ροδίτη και τόνισε πως θα ζητήσει περαιτέρω έρευνα καθώς θεωρεί, όπως είπε, πως τόσο ο πατέρας όσο και η γιαγιά “γνώριζαν”.

Αναφέρθηκε στην εξαφάνιση ενός στρώματος από το σπίτι,”σε αυτό μαρτύρησε επί ώρες η Ελένη”, αλλά και στις προσπάθειες του πατέρα να πείσει ιδιώτη ψυχίατρο να εκδώσει γνωμάτευση ότι ο γιος του είναι ψυχωτικός ώστε να έχει το ακαταλόγιστο.

Θα βίαζαν την Ελένη ακόμα και νεκρή

“Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν και νεκρή θα την βίαζαν” ξεκαθάρισε η εισαγγελέας.

Είπε πως οι δύο κατηγορούμενοι ήταν αποφασισμένοι. “Είχαν ραντεβού με άλλες αλλά δεν “τους έκατσε” όπως είπαν… Ήταν αποφασισμένοι. Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα.

Τις πάνε στο εξοχικό στους Πεύκους, βάζουν τις κοπέλες να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση από αυτούς τους δυο χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή.

Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της “πάρε με τηλ. σε μια ώρα”… Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί. Η Ελένη δε θέλει… Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της”.

“Ο πατέρας μου θα σας βρει”

“Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…”

Η άρνηση και η σθεναρή αντίσταση της πυροδοτούσε το θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι “σκέφθηκαν ότι η Ελένη αν ζήσει θα τους καταδώσει και έτσι αποφάσισαν να τελειώσουν μαζί της…Αποφάσισαν να πετάξουν την Ελένη Τοπαλούδη στη θάλασσα και ενώ εκείνη είχε προλάβει να ψελλίσει ‘ο πατέρας μου θα σας βρει’.”

Ευθύνες στον πατέρα του 23χρονου

Η κ. Δόγκα θεωρεί πως ο πατέρας του 23χρονου γνώριζε τι έχει συμβεί και ζήτησε να σταλούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία ώστε να ερευνηθούν ευθύνες του πατέρα τόσο για την εξαφάνιση στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος αλλά και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, γιατί πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο “για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό” και να αλλάξει εκ των υστέρων συνταγογράφηση ώστε να είναι ακαταλόγιστος.

Η γιαγιά κατά την Εισαγγελέα, “έχει ακούσει, δεν μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι στον πάνω όροφο σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της”.

Αναφερόμενη στην αδελφή του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου που κατέθεσε στο δικαστήριο λέγοντας πως ο αδελφός της και η Ελένη είχαν ολοκληρωμένη σχέση πριν πάνε στο εξοχικό στην Λίνδο και άρα “γιατί να την βιάσει”: η Εισαγγελέας σχολίασε: “Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός! Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχει και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί;”

Καμία συγγνώμη από τους κατηγορούμενους

Κλείνοντας η Εισαγγελέας προέτρεψε την οικογένεια Τοπαλούδη να μην δεχθούν καμία συγγνώμη από τους κατηγορούμενους γιατί “σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή, μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγγνώμη ένα μόνο νόημα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής”.





Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα