ΑΘΗΝΑ
10:30
|
25.04.2024
Είναι το τρίτο αντίστοιχο περιστατικό στη Γερμανία, συνθήκες δουλείας καταγγέλλουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιστατικό που δημιουργεί εντυπώσεις για συνθήκες σύγχρονης δουλείας φέρνει στο φως η Deutsche Welle. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ, σε ένα σφαγείο της Westfleisch στην πόλη Coesfeld ανιχνεύθηκαν πάνω από 200 κρούσματα κορονοϊού.

Η πόλη ‘σφραγίστηκε’ εκ νέου ως τις 18 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Γερμανία έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των lockdown.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στο σφαγείο είναι εποχικοί εργάτες, προερχόμενοι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Πολωνία.

Αντίστοιχες εστίες μόλυνσης είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες σε δύο ακόμα μονάδες επεξεργασίας νωπού κρέατος στη Γερμανία. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα έχουν καταγγείλλει κατ’ επανάληψη τις συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να εργάζονται και να ζουν οι οικονομικοί μετανάστες που απασχολούνται στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι ‘σύγχρονοι σκλάβοι’ ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν ως και 12 ώρες τη μέρα και να διαμένουν πολλοί μαζί σε ασφυκτικά μικρά παραπήγματα, χωρίς καμία πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα ή περίθαλψη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα