ΑΘΗΝΑ
01:40
|
18.05.2024

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν μεταξύ των αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα που είχαν ζητήσει να ενημερωθούν από τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τον σύμβουλο ασφαλείας του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν μεταξύ των αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα που είχαν ζητήσει να ενημερωθούν από τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τον σύμβουλο ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ στρατηγό Μάικλ Φλιν.

Την αποκάλυψη έκανε ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών Ρίτσαρντ Γκρενέλ και αφορά το διάστημα μετά την εκλογή του Τραμπ αλλά πριν την ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων.

Το επιτελείο του Μπάιντεν χαρακτήρισε πυροτέχνημα την αποκάλυψη και δήλωσε ότι στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός του κόσμου από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Μάικλ Φλιν είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση όταν η Ουασιγκγτον Ποστ αποκάλυψε πως είχε συνομιλίες με τον πρέσβη της Ρωσίας, τις οποίες είχε αρνηθεί στο FBI. Η πλευρά του Φλιν είχε υποστηρίξει πως την είδηση διέρρευσαν στιν εφημερίδα συνεργάτες του Ομπάμα και συνιστούσε κατάχρηση εξουσίας.

Εκτός από τον Μπάιντεν, μεταξύ των ονομάτων που αποκάλυψε ο Γκρενέλ περιλαμβάνονται ο τότε διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ και ο τότε διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα