ΑΘΗΝΑ
00:03
|
24.05.2024

Δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, φέρνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στα 2.770, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, φέρνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στα 2.770, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Εικοσιτέσσερα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε ΜΕΘ, ενώ, συνολικά 156 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι συνεχίζουμε με προσεκτικά βήματα τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, επαναλαμβάνοντας ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, καθώς και στην Εύβοια.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από το Σάββατο θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα, αλλά θα υπάρχουν λεπτομερείς κανόνες και όροι λειτουργίας. Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων θα είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., ενώ υποχρεωτική θα είναι η καταγραφή των παρευρισκόμενων. Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες ορίζεται στα 4 μέτρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα