ΑΘΗΝΑ
16:36
|
25.04.2024
Και οι 86 αντικυβερνητικοί ακτιβιστές κρατούμενοι αποκλείστηκαν από το μέτρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

2.815 φυλακισμένοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον κράτηση, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αρχές της Νικαράγουας, με την αντιπολίτευση όμως να καταγγέλει ότι από το μέτρο αποκλείστηκαν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι.

Το μέτρο αφορούσε κυρίως σε ευάλωτους κρατούμενους όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο, η δικηγόρος Γιονάρκι Μαρτίνες δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι και οι 86 αντικυβερνητικοί ακτιβιστές (πολλούς από τους οποίους υπερασπίζει η Μαρτίνες) που κρατούνται στις φυλακές της χώρας αποκλείστηκαν από το μέτρο, χαρακτηρίζοντας την πράξη της κυβέρνησης ως “αντίποινα ενάντια σε αντιπολιτευόμενους και αθώους”.

“Είναι πασίδηλο ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η υγεία δεν γίνονται σεβαστά από εκείνους που τους στέρησαν την ελευθερία” γιατί τόλμησαν να εναντιωθούν στην κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, σημείωσε η Μαρτίνες.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον δώδεκα αντιπολιτευόμενοι φυλακισμένοι παρουσιάζουν συμπτώματα της COVID-19, ενώ η Μαρτίνες κατήγγειλε ότι πολλοί από τους πολιτικούς κρατούμενους έχουν πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα, αλλά δεν τους προσφέρεται περίθαλψη.

Η οικογένεια του αντιπολιτευόμενου φυλακισμένου Ουριέλ Πέρες, ανακοίνωσε την Τρίτη πως νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μανάγκουα, γιατί πάσχει από πνευμονία.

Οι σωφρονιστικές αρχές της Νικαράγουας παρ’ όλ’ αυτά διατείνονται ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα μόλυνσης κορονοϊού στους κρατουμένους των φυλακών της χώρας.

Από την αρχή της πανδημίας, οι αρχές στη Νικαράγουα έχουν ανακοινώσει 16 κρούσματα κορονοϊού και 5 θανάτους, κυβερνητικές οργανώσεις ωστόσο, αναφέρουν πως τα κρούσματα ξεπερνούν τα 780.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα