ΑΘΗΝΑ
21:36
|
19.05.2024

Σε ανακοίνωσή του σήμερα Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στη χώρα ξεπέρασαν τους 4.000. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταγράφηκαν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανακοίνωσή του σήμερα Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στη χώρα ξεπέρασαν τους 4.000.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταγράφηκαν 1.635 νέα κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, φέρνοντας το συνολικό αριθμό σε 4.007 θανάτους λόγω της Covid-19.

Ο συνολικός επίσημος αριθμός μολύνσεων ανέρχεται σε 144.749 από την έναρξη της πανδημίας, με το αποκορύφωμά τους στα μέσα Απριλίου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά, είχε δηλώσει στις 6 Μαΐου ότι η επιδημία τέθηκε “υπό έλεγχο”, ζητώντας ωστόσο από τους πολίτες να συνηθίσουν “να ελέγχουν την κοινωνική τους ζωή” για να μην υπάρξει νέο ξέσπασμα.

Η κυβέρνηση ενέτεινε τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, , ενώ οι κάτοικοι των 30 πιο πυκνοκατοικημένων επαρχιών της Τουρκίας θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τέσσερις ημέρες από το Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα