ΑΘΗΝΑ
18:54
|
28.09.2024
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών λόγω κορονοϊού στη χώρα έχει φτάσει στους 85.813.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις ΗΠΑ καταγράφηκαν σχεδόν 1.800 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 1.754 νέοι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας  στον κόσμο σε απόλυτο αριθμό: 85.813 νεκρούς.  

Σε αναλογία με τον πληθυσμό τους, βέβαια, οι ΗΠΑ καταγάφουν λιγότερα θύματα της ασθένειας από χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.  

Το τελευταίο 24ωρο, πάντως, καταγράφηκαν 26.593 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SarS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τα 1.416.528. Ο αριθμός αυτός θεωρείται βέβαιο ότι είναι κατώτερος του πραγματικού, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δυσκολεύεται να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις.  

Εν τω μεταξύ, στο πολιτικό πεδίο, συνεχίζονται οι συγκρούσεις της κυβέρνησης με τους Δημοκρατικούς αλλά και κυβερνήτες αρκετών πολιτειών για το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων και για το πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Όλα αυτά, την ώρα που οι δείκτες ανεργίας στη χώρα εκτοξεύονται. Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι εγγράφηκαν στους καταλόγους ανεργίας την τελευταία εβδομάδα, ενώ συνολικά 36.5 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τη δουλειά τους από τα μέσα Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα