ΑΘΗΝΑ
15:06
|
11.05.2024

Ο γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνας Ρίτσαρντ Μπαρ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προεδρία της επιτροπής της Γερουσίας που ελέγχει τις υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς ερευνάται αν προχώρησε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνας Ρίτσαρντ Μπαρ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προεδρία της επιτροπής της Γερουσίας που ελέγχει τις υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς ερευνάται αν προχώρησε σε πώληση μετοχών αξιοποιώντας προνομιακή πληροφόρηση για την έκταση της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Της κίνησης του Μπαρ είχε προηγηθεί η κάτάσχεση του κινητού του τηλεφώνου από το FBI, προκειμένου αν ερευνηθεί για τις επικοινωνίες που είχε με τον χρηματιστή του.

Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του στο διάστημα μεταξύ τελών Ιανουαρίου και μέσων Φεβρουαρίου προχώρησαν σε 30 συναλλαγές. Πολλές από τις μετοχές που πούλησαν ήταν εταιρειών ξενοδοχείων, ενός κλάδου που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Κατά το διάστημα εκείνο το αμερικανικό κοινό δεν είχε γνώση της σοβαρότητας της πανδημίας, αλλά οι γερουσιαστές λάμβαναν εμπιστευτική ενημέρωση.

Ο Μπαρ υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτα μεμπτό και πως για την πώληση των μετοχών βασίστηκε μόνο σε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα