ΑΘΗΝΑ
07:53
|
25.04.2024

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουγγαρία εξαιτίας του νέου κορονοϊού θα αρθεί στο τέλος του μήνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατά την επίσκεψή του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουγγαρία εξαιτίας του νέου κορονοϊού θα αρθεί στο τέλος του μήνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατά την επίσκεψή του στη γειτονική Σερβία.

“Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παραχωρήσει στο κοινοβούλιο τις ειδικές εξουσίες στα τέλη του μηνός” είπε ο Όρμπαν.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα δίνει στον πρωθυπουργό την εξουσία να κυβερνά με διατάγματα μέχρις το τέλος της πανδημίας, και έγινε λόγος για πολλούς, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό να κατηγορήσουν τον Όρμπαν ότι χρησιμοποιεί την κρίση για να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες στο πρόσωπό του.

Ο Όρμπαν αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα αρθεί μόλις η κυβέρνηση σημάνει το τέλος της πανδημίας. “Αυτή η ειδική εντολή (…) επέτρεψε στην κυβέρνηση και τον επικεφαλής της να παίρνουν γρήγορα σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις λόγω της επιδημίας. Όλος ο κόσμος θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να ζητήσει συγγνώμη από την Ουγγαρία για τις αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος της”, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντρ Βούτσιτς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα