ΑΘΗΝΑ
14:56
|
20.04.2024
Και οι τέσσερις διαγνωσθέντες είναι ασυμπτωματικοί και διαμένουν στην πρόχειρη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε πρόχειρη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ από το υπουργείο Μετανάστευσης, αυτοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί και διαμένουν στην πρόχειρη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα, στη βόρεια Λέσβο.

Συνολικά ελέγχθηκαν 70 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έφτασαν στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες -οι 51 στις 6 Μαΐου στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι 19 στις 10 Μαΐου στα Λάψαρνα της Άντισσας. Ο αρχικός έλεγχος στη δομή καραντίνας είχε αποκαλύψει δύο κρούσματα κορωνοϊού.   Αρνητικά ήταν τα δείγματα 11 κατοίκων του Σκαλοχωρίου μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του χωριού, Δέσποινα Μαϊάκη, η οποίο φιλοξένησε στο αυτοκίνητο της τρία παιδιά ηλικίας δυο μηνών, 2 και 3 ετών και τις δυο μητέρες τους, κατά τη διάρκεια καταιγίδας που ξέσπασε στο σημείο της άφιξης τους.  

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με επιστολή της ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να στείλει κινητό συνεργείο για τη διενέργεια μαζικών τεστ για τον κορονοϊό. “Εδώ και καιρό έχουμε υποβάλει σχετικό αίτημα. Πλην όμως η άμεση άφιξη συνεργείου καθίσταται επιτακτικότερη μετά τη διαπίστωση σήμερα τεσσάρων κρουσμάτων σε νεοαφιχθέντες μετανάστες”, δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα