ΑΘΗΝΑ
18:12
|
24.04.2024

Νέος σεισμός στην περιοχή της Ζακύνθου.  Στις 11.29 συγκεκριμένα, σημειώθηκε σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ζάκυνθο και την Κυλλήνη.  […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος σεισμός στην περιοχή της Ζακύνθου.  Στις 11.29 συγκεκριμένα, σημειώθηκε σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ζάκυνθο και την Κυλλήνη.  Το επίκεντρο του σεισμού, ήταν έντεκα χιλιόμετρα δυτικά από την περιοχή της Κυλλήνης και το εστιακό του βάθος ήταν στα 27,1 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τον σεισμό, ενώ τα ξημερώματα, σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:30 στον θαλάσσιο χώρο 83 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Άρβης, στη νοτιοανατολική Κρήτη, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού απέχει 447 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Λίγες ώρες αργότερα στις 8:14 ακολούθησε δεύτερος σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή 80 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας. Το εστιακό βάθος ήταν 12,1 χιλιόμετρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα