Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της, μετά από 65 μέρες διακοπής λόγω του κορονοϊού. Χθες και σήμερα, έγιναν τα πρώτα παιχνίδια, με την κατάσταση να φαντάζει κάπως περίεργη και ίσως λίγο αστεία σε κάποιες περιπτώσεις, αφού όλα πλέον είναι πρωτόγνωρα. Αρχικά δεν υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες. Αυτό μπορεί για το Γερμανικό Πρωτάθλημα να φαίνεται περίεργο, αλλά για το ελληνικό δεν είναι, αφού αρκετά παιχνίδια κάθε αγωνιστική περίοδο διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας.
Ήταν εμφανής η αμηχανία των ποδοσφαιριστών όταν πετύχαιναν κάποιο γκολ, αφού απαγορεύονται οι παραδοσιακοί πανηγυρισμοί με τις αγκαλιές των ποδοσφαιριστών. Απαγορεύονται οι χαιρετισμοί με χειραψία στην αρχή και το τέλος του αγώνα, απαγορεύεται ακόμη και να δώσεις το χέρι σου στον αντίπαλο, παραδεχόμενος ότι έκανες κάποιο σκληρό φάουλ.
Οι μπάλες απολυμαίνονται πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και στο ημίχρονο, οι πάγκοι βρίσκονται με τις θέσεις των αναπληρωματικών δύο μέτρα μακριά η μια από την άλλη, αλλά ακόμη και οι δημοσιογράφοι στα θεωρεία, παρακολουθούν το παιχνίδι έχοντας δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον.
Φυσικά απαγορεύεται το φτύσιμο στο χορτάρι, ενώ ακούγονται ξεκάθαρα όλα όσα λένε οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Οι συνεντεύξεις γίνονται με τον δημοσιογράφο να βρίσκεται σε απόσταση από τον συνεντευξιαζόμενο, ενώ οι αναπληρωματικοί, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι, οι άντρες της ασφάλειας του γηπέδου αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, φοράνε μάσκες.
Στην Ελλάδα, οι ομάδες έχουν ήδη αρχίσει τις προπονήσεις τους, όμως κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα αρχίσει το Πρωτάθλημα ξανά. Αύριο, υπάρχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της super league, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Φυσικά, για όποια απόφαση, χρειάζεται η γνωμοδότηση της επιτροπής των επιστημόνων που θα αποφασίσουν πότε, αν και με ποια μορφή θα ξεκινήσει και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου. Στην ζυγαριά για την τελική απόφαση, θα μπουν πολλά δεδομένα. Σίγουρα οι προσωπικές κόντρες και σχέσεις των ομάδων μεταξύ τους θα επηρεάσουν τις όποιες αποφάσεις ληφθούν ή δεν ληφθούν, αλλά και τα κέρδη που έχουν χαθεί από τα εισιτήρια, οι απώλειες της Nova, από τα τηλεοπτικά έσοδα, η αναπροσαρμογή των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών κλπ.