ΑΘΗΝΑ
13:50
|
11.05.2024
Ο Β. Μαρινάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράνομη βία που διέπραξαν άντρες της ασφάλειάς του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη βία περαιώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη περί απόπειρας απαγωγής του από το ξενοδοχείο Hilton τον Μάρτιο του 2018..

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην παράνομη βία που φέρονται να διέπραξαν πέντε άνδρες της ασφάλειάς του με συνεργό έναν δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας “Αξία”, Αντώνη Πίκουλα.

Μετά την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πέντε ανδρών της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη για το αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού και της συνέργειας σ’ αυτή του εκδότη της εφημερίδας “Αξία”, Αντώνη Πίκουλα.

Μετά τα στοιχεία που προέκυψαν, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον εκδότη και φίλο του επιχειρηματία, στο ξενοδοχείο Hilton,  οι άντρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη τον πλησίασαν και τον απείλησαν με όπλο επιχειρώντας να τον απαγάγουν. Στη συνέχεια τον διέταξαν να τους ακολουθήσει προκειμένου να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου ώστε να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Από τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται να θεμελιώνεται μόνο το αδίκημα της παράνομης βίας για το οποίο παραπέμπονται όλοι οι κατηγορούμενοι, με απευθείας κλήση, να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα