ΑΘΗΝΑ
08:37
|
26.04.2024
Απαγορεύτηκε από την προηγούμενη Πέμπτη η Θεία Ευχαριστία στην Γερμανία, ως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαγορεύτηκε από την προηγούμενη Πέμπτη η Θεία Κοινωνία στην Γερμανία, καθώς οι αρχές έκριναν πως θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ο Γερμανίας κ. Αυγουστίνος εξέδωσε εγκύκλιο προς τους ιερείς, ενημερώνοντάς τους με “βαθύ πόνο ψυχής” ότι δεν θα μπορούν να μεταλαμβάνουν τους πιστούς.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι:

Η Εκκλησία είναι ένας χώρος που ο άνθρωπος θέλει να ζήσει διαφορετικά με αγάπη και ανθρωπιά”. “Όταν μετά τη Θεία Λειτουργία δεν μπορείς να κάνεις παρέα με τους ανθρώπους, να ανταλλάξεις γνώμες, τότε για τι είδους Εκκλησία μιλάμε; Πρέπει όμως να τηρήσουμε τα μέτρα για να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε. Το πρόβλημα είναι με την Αγία Λλαβίδα και πρέπει να γίνει κατανοητό πως το απαγορεύει το κράτος, όχι ο Μητροπολίτης”.

“Πάνω από 1000 χρόνια κοινωνούμε με τη λαβίδα. Αυτά δεν είναι θέματα κυβερνήσεων. Πρέπει να υπάρχει η ελευθερία της θρησκείας” είπε στη συνέχεια ο Μητροπολίτης.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε δημοσίευμα που έδειχνε ελληνορθόδοξο ιερέα να μεταλαμβάνει πιστούς, προκαλώντας την απαγόρευση της μετάληψης με τη μέθοδο της Αγίας Λαβίδας στα περισσότερα ομόσπονδα κράτη.

Μιλώντας στο MEGA, ο πρώην υπ. Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε σχετικά:

“Εφόσον οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω του σάλιου και η κυβέρνηση λέει ότι ακολουθεί τις αποφάσεις των επιστημόνων, τότε τι άλλο θέλετε να σας πω;

Στη Γερμανία η κυβέρνηση πήρε απόφαση και απαγόρευσε την μετάδοση των αχράντων μυστηρίων και η Εκκλησία είπε ότι σεβόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης, δεν σήκωσε αντάρτικο. Εκεί η ορθόδοξη εκκλησία δήλωσε ότι με πόνο καρδιάς υποτάσσεται στη νομιμότητα. Εδώ η νομιμότητα τελεί υπό την αίρεση (ή μήπως και υπό τη δαμόκλεια σπάθη του αφορισμού;) της Ιεράς Συνόδου”, είπε ο κ. Φίλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα