ΑΘΗΝΑ
15:13
|
26.04.2024

Η πανδημία “ξέφυγε εκτός ελέγχου” σε μεγάλο βαθμό λόγω της δαπανηρής “αποτυχίας” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανέφερε σήμερα η Ουάσινγκτον, καλώντας για έναν πιο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πανδημία “ξέφυγε εκτός ελέγχου” σε μεγάλο βαθμό λόγω της δαπανηρής “αποτυχίας” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανέφερε σήμερα η Ουάσινγκτον, καλώντας για έναν πιο αποτελεσματικό ΠΟΥ.

“Αυτός ο οργανισμός απέτυχε να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειαζόταν ο κόσμος και αυτή η αποτυχία στοίχισε πολλές ζωές” δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Άλεξ Άζαρ στο διήμερο ετήσιο συνέδριο του ΠΟΥ που διεξάγεται διαδικτυακά.

Χωρίς να κατονομάσει την Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός είπε: “Σε μια προφανή προσπάθεια να αποκρύψει αυτό το ξέσπασμα, τουλάχιστον ένα κράτος μέλος γελοιοποίησε τις υποχρεώσεις του διαφάνειας, με τεράστιο κόστος για ολόκληρο τον κόσμο”.

“Είδαμε ότι ο ΠΟΥ απέτυχε στην βασική του αποστολή ανταλλαγής πληροφοριών και διαφάνειας, όταν τα κράτη μέλη δεν ενεργούν με καλή πίστη. Αυτό δεν μπορεί ποτέ να ξανασυμβεί”, πρόσθεσε ο Άζαρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα