ΑΘΗΝΑ
00:45
|
20.04.2024
Καταγράφηκαν σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα. Οι θάνατοι από κορονοϊό ανέρχονται στους 2.872.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τέθηκαν οι αρχές της Ινδίας, μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Στην Ινδία του 1,3 δισεκ. κατοίκων, Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας, εντοπίστηκαν σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τη λίστα με τους διαπιστωμένους ασθενείς στους 90.927, ενώ οι θάνατοι από κορονοϊό ανέρχονται στους 2.872.

Να σημειωθεί ότι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων είναι ακόμη πιο μεγάλος καθώς πολλά κρούσματα δεν διαγιγνώσκονται, λόγω της έλλειψης ειδικών τεστ.

Η Ινδία βρίσκεται σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ήταν λιγότερα από 500. Παρ’ ότι επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα, οι πολίτες δεν πειθάρχησαν με αποτέλεσμα να καταγράφονται 100 θάνατοι σε καθημερινή βάση.

Η κυβέρνηση της Ινδίας, δύο μήνες μετά την αρχική ημερομηνία επιβολής της καραντίνας, αποφάσισε την επέκταση των περιοριστικών μέτρων για άλλες δύο εβδομάδες, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα