ΑΘΗΝΑ
10:55
|
01.07.2024

Η Μόσχα συνέχισε να πωλεί τους τίτλους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, μειώνοντας το απόθεμά της κατά 8,73 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα συνέχισε να πωλεί τους τίτλους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, μειώνοντας το απόθεμά της κατά 8,73 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Το κρατικό χρέος των ΗΠΑ ανήλθε στη Ρωσία σε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο μήνα. Τρία χρόνια πριν, το ποσό ανέρχοταν σε 105 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Μόσχα έχει ρευστοποιήσει πάνω από το 96% των συμμετοχών της κατά την περίοδο αυτή. Οι μακροπρόθεσμοι τίτλοι του Δημοσίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 928 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι βραχυπρόθεσμες αξίες μειώθηκαν κατά 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις 473 εκατομμύρια δολάρια.
Η Ιαπωνία παραμένει ο μεγαλύτερος κάτοχος του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ από τον Ιούνιο του 2019. Το Τόκιο κατείχε λογαριασμούς δημοσίου των ΗΠΑ ύψους 1,27 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, έχοντας αυξήσει την επένδυσή του κατά 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια από έναν μήνα νωρίτερα.
Ο δεύτερος κορυφαίος κάτοχος ξένων χαρτοφυλακίων των ΗΠΑ, η Κίνα, συνέχισε να κάνει μέτριες περικοπές στις διακρατήσεις χρέους των ΗΠΑ, μειώνοντας το χαρτοφυλάκιό της κατά 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Η Ρωσία ήταν ένας από τους σημαντικότερους κατόχους των αμερικανικών χαρτοφυλακίων, αλλά από τον Μάιο του 2017, μειώνει σταθερά αυτήν την επένδυση, σύμφωνα με την πολιτική της για την απο-δολλαριοποίηση και ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον.
Ως ζήτημα της κρατικής πολιτικής, η Μόσχα διαφοροποίησε επίσης τα αποθέματά της, αυξάνοντας τις αγορές χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ και κερδίζοντας τον τίτλο του πιο αφοσιωμένου αγοραστή χρυσού στον κόσμο. Η συνολική περιουσία σε χρυσό της χώρας ανήλθε σε 73,9 εκατομμύρια troy ουγγιές (2.298 τόνοι) τον Μάρτιο και αξίζει περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα