ΑΘΗΝΑ
05:57
|
27.04.2024

Το αρχαιότερο αφροαμερικανικό βιβλιοπωλείο βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της εξαφάνισης εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Παρότι από το 1960, όταν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αρχαιότερο αφροαμερικανικό βιβλιοπωλείο βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της εξαφάνισης εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Παρότι από το 1960, όταν πρωτοάνοιξε, το Marcus Books στο Όκλαντ αντιμετώπισε με επιτυχία πολλές δυσκολίες, τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό φαίνεται να απειλούν να βάλουν οριστικό τέλος σε ένα πνεύμονα της πολιτιστικής ζωής των αφροαμερικάνων.

Όπως λέει στον Γκάρντιαν η ιδιοκτήτρια Τζασμίν Τζόνσον, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι άνευ προηγουμένου. Μπορεί το Marcus Books να πλήττεται ιδιαίτερα επειδή δεν είχε προνοήσει να έχει υποδομή ηλεκτρονικού καταστήματος, αλλά σε παρόμοια δεινή θέση βρίσκονται και άλλα αφροαμερικανικά βιβλιοπωλεία, όπως το Black Stone στο Μίσιγκαν και το Eyeseeme στο Σεντ Λούις.

Ιδιαίτερα πικρή είναι η διαπίστωση πως δεν είναι όλα τα βιβλιοπωλεία ίσα. Το ιστορικό City Lights του Σαν Φρανσίσκο κατάφερε μέσα από την πλατφόρμα χρηματοδότησης GoFundMe σε λίγες μέρες όχι μόνο να πιάσει το στόχο τον 400.000 δολαρίων, αλλά και 100.000 επιπλέον. Η προσπάθεια του Marcus Books για 200.000 δολάρια δεν απέδωσε ούτε τα μισά.

Ωστόσο η αισιοδοξία δεν στερεύει. Αν έχεις αντέξει την παρενόχληση του FBI το 60 και το 70, και σε έχουν κοσμήσει πελάτες όπως ο Malcolm X, μπορείς να νικήσεις κι έναν ιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα