ΑΘΗΝΑ
20:30
|
18.05.2024

Στις επιδόσεις του Βιετνάμ στην εκστρατεία εναντίον του κορονοϊού αναφέρεται άρθρο που δημοσιεύτηκε στο San Francisco Bay View National Black Newspaper. Το πρώτο μέτρο που […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις επιδόσεις του Βιετνάμ στην εκστρατεία εναντίον του κορονοϊού αναφέρεται άρθρο που δημοσιεύτηκε στο San Francisco Bay View National Black Newspaper.

Το πρώτο μέτρο που πήρε τo Βιετνάμ ήταν η απομόνωση. Θέσπισε καραντίνα δύο εβδομάδων για καθένα που έμπαινε στη χώρα, ενώ διέκοψε τις αεροπορικές συνδέσεις με την Κίνα. Οργάνωσε εγκαταστάσεις για την απομόνωση των Βιετναμέζων πολιτών που επέστρεφαν στη χώρα από το εξωτερικό. Στο Σον Λόι, μια πόλη 10.000 κατοίκων όπου παρουσιάστηκαν τα δύο τρίτα των κρουσμάτων της χώρας, επιβλήθηκε καραντίνα τριών εβδομάδων.

Στη συνέχεια εφαρμόστηκε ιχνηλάτηση των επαφών όσων είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Όχι μόνο όποιος είχε μολυνθεί έπρεπε να αναφέρει τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή, αλλά και οι γείτονες όφειλαν να αναφέρουν όποιον παρουσίαζε συμπτώματα.

Τα σχολεία είχαν κλείσει από τον Ιανουάριο, και στις 16 Μαρτίου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική και σταμάτησε η κυκλοφορία λεωφορείων και ταξί.

Το Βιετνάμ όμως διακρίθηκε και στη βοήθεια προς άλλες χώρες, και ειδικά στις ΗΠΑ στις οποίες δώρισε εκατοντάδες χιλιάδες προστατευτικές στολές. Μια ακόμα νίκη, σε ένα πόλεμο διαφορετικό από εκείνο που πριν 45 χρόνια τελείωνε επίσης νικηφόρα, αλλά με απολογισμό 4.000.000 Βιετναμέζους και 60.000 Αμερικανούς νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα