ΑΘΗΝΑ
04:30
|
20.04.2024
Στα όρια της λιμοκτονίας βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί, στη Μαδρίτη, έπειτα από το lockdown.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα όρια της λιμοκτονίας βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί, στη Μαδρίτη, έπειτα από το lockdown της οικονομίας που ξεκίνησε πριν δύο περίπου μήνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “El Pais”.

“Οι αποκαλούμενες ‘ουρές πείνας’ είναι όλο και πιο συχνές στους δρόμους μας, στην πόρτα των σπιτιών μας. Το να περιμένουν υπομονετικά άνθρωποι στην ουρά για να πάρουν γάλα, ρύζι, μπισκότα ή πατάτες, είναι κάτι που μέχρι τώρα βλέπαμε κυρίως στα δελτία ειδήσεων”, διαπιστώνει η ισπανική εφημερίδα.

“Το φαινόμενο όμως αγγίζει οπωσδήποτε και άλλες περιοχές της χώρας” τονίζει το ρεπορτάζ.

Εν έτει 2020, χιλιάδες οικογένειες λιμοκτονούν, όχι επειδή δεν παράγονται αρκετά τρόφιμα για να καλυφθούν οι ανάγκες του ισπανικού λαού, αλλά επειδή παράγονται με σκοπό το κέρδος, επειδή βασικές ανάγκες όπως η τροφή, η στέγαση, η υγεία και η μόρφωση είναι εμπορεύματα στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 101.942 άτομα λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια αυτές τις μέρες στη Μαδρίτη.

“Το βάρος του στίγματος και της ντροπής στη Μαδρίτη του 2020 ξεπερνιέται μόνο από την ηχώ ενός κενού στομάχου”, σχολιάζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, προσθέτοντας ότι” οι περισσότερες από τις οικογένειες αυτές αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά την ανάγκη να λαμβάνουν τροφή από υπηρεσίες πρόνοιας και δίκτυα πολιτών. “Πρόκειται για μια εντελώς νέα πραγματικότητα”, τονίζεται.

Ο ισπανικός λαός, ενώ έχει ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα, με το θάνατο τουλάχιστον 27.000 επίσημα καταγεγραμμένων ανθρώπων, αρχίζει ήδη να νιώθει στο πετσί του και τις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις της πανδημίας, που προκύπτουν από την ίδια τη φύση του καπιταλισμού, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα