ΑΘΗΝΑ
05:06
|
19.04.2024

Η γυναικεία φυλακή στο Τσίνο της κομητείας Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια στα μέσα Απριλίου είχε 3 κρούσματα του κορονοϊού, αριθμός πολύ μικρός δεδομένου του πλήγματος […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γυναικεία φυλακή στο Τσίνο της κομητείας Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια στα μέσα Απριλίου είχε 3 κρούσματα του κορονοϊού, αριθμός πολύ μικρός δεδομένου του πλήγματος που έχει δεχτεί από την πανδημία ο πληθυσμός των αμερικανικών φυλακών.

Η κατάσταση άλλαξε άρδην στις 8 Μαΐου όταν από τις 203 κρατούμενες που εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό οι 40. Οι περισσότερες ήταν ασυμπτωματικές και απομονώθηκαν σε ένα θάλαμο που δεν ήταν σε χρήση. Όσες παρουσίασαν συμπώματα οδηγήθηκαν στο ιατρείο της φυλακής ή στο νοσοκομείο.

Ορισμένες από τις κρατούμενες που βρέθηκαν θετικές εργάζονταν στην κουζίνα της φυλακής καθώς και στην καντίνα. Επίσης απασχολούνταν στο εργαστήριο της φυλακής όπου ράβουν μάσκες.

Η διάδοση του κορονοϊού θα μπορούσε να είχε προληφθεί αν είχαν εισακουστεί οι εκκλήσεις οργανώσεων αρωγής των κρατούμενων, που από τις αρχές του Απρίλη ζητούσαν να επιτραπή η χρήση μασκών. Η διεύθυνση της φυλακής όχι μόνο δεν χορηγούσε μάσκες αλλά τιμωρούσε πειθαρχικά όσες κρατούμενες κάλυπταν το πρόσωπό τους. Όταν τελικά δόθηκαν μάσκες στις κρατούμενες, το προσωπικό της φυλακής συνέχισε να μην φορά.

Η πηγή της μόλυνσης δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, αλλά είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς ότι στη γειτονική φυλακή ανδρών έχουν καταγραφεί 525 κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός σε φυλακή της Καλιφόρνιας. Οι αρχές λένε πως από τα τέλη Μαρτίου έχουν απαγορευθεί οι μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των δύο φυλακών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα