ΑΘΗΝΑ
21:32
|
10.05.2024

Το ποσό των 1,9 δισ. δολαρίων εποφθαλμιούν 37 εταιρείες του ενεργειακού τομέα στις ΗΠΑ, από το πακέτο ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ποσό των 1,9 δισ. δολαρίων εποφθαλμιούν 37 εταιρείες του ενεργειακού τομέα στις ΗΠΑ, από το πακέτο ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, ουσιαστικά πρόκειται για διάσωση με χρήματα των φορολογούμενων της βιομηχανίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Diamond Offshore Drilling η οποία πέτυχε να της δοθούν επιστροφές φόρου ύψους 9,7 εκ. δολαρίων. Αμέσως οι δικηγόροι της κατέθεσαν αίτημα σε δικαστήριο πτωχεύσεων να εγκριθεί το ίδιο ποσό για την επιβράβευση εννέα στελεχών της εταιρείας με μπόνους.

Αλλά η περίπτωση αυτή είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου, θα μπορούσε να πει κανείς ότι συγκριτικά με άλλους η Diamond Offshore Drilling επέδειξε εγκράτεια. Ενδεικτικά η Antero Midstream ενισχύθηκε με 55 εκ. δολάρια, η Oil States International με 41,2 εκ. δολάρια και η Devon Energy με 96 εκ. δολάρια.

Η τόσο γενναιόδωρη φροντίδα, πάντα στο όνομα των μικρών επιχειρήσεων, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς που σχολίασε σαρκαστικά: “Είναι καλό που ο πρόεδρος Τραμπ φροντίζει τα πραγματικά θύματα του κορονοϊού, τα στελέχη των εταιρειών ενέργειας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα