ΑΘΗΝΑ
09:48
|
19.04.2024
Ο δήμαρχος Βόλου παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου - οχετό με αφορμή τη διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκαριστική φραστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου κατά των κατοίκων ενός χωριού του Πηλίου αλλά και κατά του τραγουδοποιού Αλκίνοου Ιωαννίδη κατέγραψαν οι κάμερες των ρεπόρτερ που παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Βόλου.

Ο Μπέος, χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία – οχετό και υβριστικούς χαρακτηρισμούς όπως “μαλάκας”, “μαλάκες”, “πούστης με ξένο κώλο” επιτέθηκε στους κατοίκους του χωριού Σταγιάτες και στον δημοφιλή καλλιτέχνη που τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στο Πήλιο. Ο αισχρός μονόλογος του δημάρχου ήταν η απάντησή του στη διαμαρτυρία των κατοίκων του χωριού, που αντιδρούν στη διακοπή της υδροδότησης από την Κρύα Βρύση και στη μεταφορά νερού από την Πορταριά.

Ο Αλκίνοος υποστηρίζει τις θέσεις και τον αγώνα των κατοίκων καθώς, όπως ανέφερε σε εκπομπή της ΕΡΤ1, “Το χωριό υπάρχει εξαιτίας αυτής της πηγής, 350 χρόνια η ζωή και οι παραδόσεις των κατοίκων κινούνται γύρω από αυτό το ιερό νερό. Το συντηρούν το δίκτυο μόνοι τους με προσωπικά έξοδα και προσωπική εργασία, κάνουν τους τακτικούς χημικούς ελέγχους. Ποτέ κανείς τους δεν διανοήθηκε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους ώστε να συνεχίζει να τρέχει ελεύθερα και για τις επόμενες γενιές”.

Στο βίντεο της συνέντευξης Τύπου, ο Αχιλλέας Μπέος επιδεικνύει το ηθικό ανάστημά του κι επιστρατεύει όλα τα χαρίσματα που τον έχουν κάνει τόσο αγαπητό στους κατοίκους του Βόλου ώστε να τον ψηφίζουν κατ’ επανάληψιν για δήμαρχό τους. Βρίζει (“μαλάκες”, “κοπρίτες”), ειρωνεύεται, πετάει το κινητό ενός δημοσιογράφου(!) επειδή χτύπησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απειλεί (“εάν θέλουν κάτι, να έρθουν να μου το πουν face to face”), δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι δεν γνωρίζει το έργο του Αλκίνοου Ιωαννίδη (“ποιος είναι αυτός, δεν τον ξέρω”), αναπαράγει ρατσιστικά στερεότυπα (“κάνει τον πούστη με ξένο κώλο”) και γενικώς ρίχνει το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου στην περιοχή στο δικό του επίπεδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα