ΑΘΗΝΑ
02:11
|
19.04.2024

Έχοντας σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση των κρουσμάτων και στην έκτη των θανάτων από κορονοϊό, η Βραζιλία και ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο μπήκαν στο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έχοντας σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση των κρουσμάτων και στην έκτη των θανάτων από κορονοϊό, η Βραζιλία και ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο μπήκαν στο μικροσκόπιο της Ελ Παΐς.

Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει πως τα πράγματα πιθανότατα είναι χειρότερα από όσο δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί. Η Βραζιλία έχει κάνει 350.000 τέστ ανίχευσης του κορονοϊού, κι από αυτά εκκρεμούν τα αποτελέσματα για 150.000, τη στιγμή που η Ισπανία με εννιά φορές μικρότερο πληθυσμό έχει κάνει 1,3 εκατομμύρια τέστ.

Ό Μπολσονάρο δεν αρκείται να υποβαθμίζει την κρισιμότητα της πανδημίας, επιπλέον υπονομεύει τα μέτρα πρόληψης που παίρνουν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι. Δεν δίστασε ακόμα να επιδοκιμάσει διαδηλωτές που καλούσαν σε εκδήλωση πραξικοπήματος.

Το πόσο οριακή είναι η κατάσταση φάνηκε από την αποκάλυψη την Κυριακή του δήμαρχου του Σάο Πάολο πως μόνο το 10% των μονάδων εντατικής θεραπείας στην πόλη είναι ελεύθερες. Πιθανόν η μητρόπολη των 12 εκατομμυρίων να υποχρεωθεί να επιβάλει πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ ο Μπολσονάρο διαφημίζει την χλωροκίνη και όποιος υπουργός του αντιδρά βλέπει την πόρτα της εξόδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα