ΑΘΗΝΑ
23:49
|
01.05.2024
Η εταιρεία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και στο κλείσιμο κάποιων εργοστασίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε τουλάχιστον 9.000 απολύσεις σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να πειριορίσει τη ζημία που προέκυψε από το lockdown και τη συνολική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η βρετανική εταιρεία που -εκτός των άλλων- κατασκευάζει κινητήρες για μεγάλα αεροσκάφη πως το Boeing 787 και το Airbus A350, απασχολεί 52.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αποφάσισε να προχωρήσει σε απολύσεις προκειμένου να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της επόμενης μέρας για την αεροπορική αγορά, όπου αναμένεται σημαντική συρρίκνωση έπειτα από την κρίση του Covid-19.  

Οι 9.000 απολύσεις θα επιτρέψουν στη Rolls-Royce να μειώσει τις δαπάνες κατά 1,59 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει και άλλες δαπάνες, σε εργοστάσια και αλλού.  

Εξαιτίας της πανδημίας, αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν σε ολόκληρο τον κόσμο καθήλωσαν τους στόλους τους, κάτι που σημαίνει ότι μελλοντικά ίσως να χρειαστούν λιγότερα νέα αεροσκάφη, ή λιγότερη συντήρηση στα υπάρχοντα, κάτι που πλήττει την Rolls-Royce, τα έσοδα της οποίας εξαρτώνται και από τις ώρες πτήσεις που ‘γράφουν’ οι κινητήρες της.  

Ο CEO της εταιρείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν και κάποια εργοστάσια. Όταν ρωτήθηκε για αυτό, ο Γουόρεν Ιστ απάντησε: “Επανεξετάζουμε την παρουσία μας γιατί, προφανώς, όταν περιορίζεις μια επιχείρηση σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο τότε γίνεται ασύμφορη. Αλλά θα πρέπει να συμβουλευτούμε τα συνδικάτα μας, για το πού ακριβώς θα γίνουν οι περικοπές θέσεων εργασίας”.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα