ΑΘΗΝΑ
04:12
|
20.04.2024
"Παράσημο τιμής" για τον Τραμπ ο διπλασιασμός των θυμάτων του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός κρουσμάτων κορονοϊού του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ καταγράφει 1.536 επιπλέον θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, 91.845 νεκρούς συνολικά και περισσότερο από 1,52 εκατομμύρια κρούσματα από τον SARS-CoV-2.

Να σημειωθεί πως οι αριθμοί των θυμάτων που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη (820) και προχθές Δευτέρα(759) ήταν χαμηλότεροι και μάλιστα κατά το ήμισυ.

Τα παραπάνω ανατριχιαστικά δεδομένα όμως, αποτελούν “παράσημο” για τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων.

“Παρεπιμπτόντως να ξέρετε όταν μιλάτε για την πρώτη θέση των ΗΠΑ στη λίστα αυτή (παγκόσμιων θανάτων) ότι αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους” εξήγησε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει συνολικά 14 εκατ. τεστ.

“Όταν έχουμε τόσα κρούσματα, δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι κακό. Το βλέπω ως κάτι καλό γιατί σημαίνει ότι τα τεστ μας είναι πολύ καλύτερα. Οπότε αν κάναμε τεστ μόνο σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους αντί για 14 εκατομμύρια θα είχαμε λιγότερα τεστ, σωστά; Οπότε εγώ το αντιμετωπίζω ως παράσημο τιμής για όλη τη δουλειά που έχει γίνει από αρκετούς ειδικούς” εξήγησε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Κατά τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων από τη φονική νόσο αναμένεται να αγγίξει τους 113.000 ως τη 13η Ιουνίου, θα χαθούν δηλαδή ακόμη 22.000 ζωές μέσα σε 25 ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα