ΑΘΗΝΑ
21:23
|
18.04.2024
Με 11 ποοσοστιαίες μονάδες προηγείται ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στην πρόθεση ψήφου εν όψει των εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ τη Τετάρτη 20/05, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να διατηρεί προβάδισμα 11 μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπιση πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Κουίνιπιακ (Quinnipiac University) κι εμφανίζει τον πρώη πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο των Δημοκρατικών να συγκεντρώνει το 50% των προθέσεων ψήφου στο σύνολο του δείγματος, έναντι 39% του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Η διαφορά τους ήταν λίγο μικρότερη (49-41%) στη δημοσκόπηση του Απριλίου. Η καταγραφόμενη άνοδος, πάντως, των Δημοκρατικών, παραμένει εντός του περιθωρίου του στατιστικού σφάλματος.  

Σε επιμέρους μετρήσεις, το 88% εξ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι των Δημοκρατικών λέει ότι θα ψηφίσει τον Μπάιντεν και το 5% τον Τραμπ. Αντιστοίχως, το 87% εξ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων λέει ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ και το 8% τον Μπάιντεν. Από αυτούς που δήλωσαν ανεξάρτητοι, το 47% είπε ότι θα ψηφίσει τον Μπάιντεν και το 36% τον Τραμπ.  

Η έρευνα ‘δείχνει’ επίσης ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων που αποτιμούν θετικά το έργο του Τραμπ υποχωρεί εν μέσω της πανδημίας. Το 42% των ψηφοφόρων εγκρίνει το έργο του, ενώ το 53% το αποδοκιμάζει. Τον περασμένο μήνα, το έργο του Τραμπ ενέκρινε το 45% και αποδοκίμαζε το 51% – επρόκειτο για το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής που έχει καταγράψει ποτέ το πανεπιστήμιο για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.  

Η διαχείριση του Τραμπ του τομέα της δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ επιδοκιμάζεται από το 41% του δείγματος, αλλά αποδοκιμάζεται από το 56%.

Το 50% εγκρίνει το πώς χειρίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ την αμερικανική οικονομία ενώ το 47% αποδοκιμάζει την πολιτική του. Τα ποσοστά αυτά ήταν 51% και 44% αντίστοιχα τον Απρίλιο.

Η έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ έγινε σε δείγμα 1.323 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, από τη 14η ως τη 18η Μαΐου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ±2,7%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα