ΑΘΗΝΑ
20:38
|
20.05.2024

Επιστήμονες στην Κίνα, αξιολογώντας τη μεταβολή στη συμπεριφορά της ασθένειας του κορονοϊού στις βόρειες περιοχές της χώρας, εκτιμούν πως είναι πιθανό να συντελείται μία μετάλλαξη. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστήμονες στην Κίνα, αξιολογώντας τη μεταβολή στη συμπεριφορά της ασθένειας του κορονοϊού στις βόρειες περιοχές της χώρας, εκτιμούν πως είναι πιθανό να συντελείται μία μετάλλαξη.

Από τη μελέτη νέων κρουσμάτων σε δύο επαρχίες στον Βορρά της Κίνας, προκύπτει πως τώρα ο ιός επωάζεται για μεγαλύτερο διάστημα, και η ασθένεια εκδηλώνεται με ηπιότερα συμπτώματα. Επιπλέον τώρα πλήττονται περισσότερο οι πνεύμονες, ενώ στη Γουχάν τα όργανα στο στόχαστρο του ιού ήταν η καρδιά, τα νεφρά και το στομάχι.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει αν πρόκειται για μετάλλαξη του ιού ή για παρέκκλιση από το πρωτόκολλο. Αν επιβεβειωθεί ότι πρόκειται για μετάλλαξη, τότε όχι μόνο θα προκληθούν νέες εξάρσεις της πανδημίας αλλά και θα αχρηστευτούν οι υφιστάμενες θεραπείες. Πάντως δεν υπάρχει ένδείξη ότι αυξάνεται η μεταδοτικότητα του ιού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα