ΑΘΗΝΑ
17:36
|
25.04.2024
Χθες καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα σε όλον τον κόσμο, ο μεγαλύτερος αριθμός εντός ενός 24ωρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως ‘έσπασε’ το ψυχολογικό φράγμα των 5.000.000. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον πλανήτη είναι 5.000.038.

Οι διαφορετικές ποσοστώσεις του αριθμού των τεστ σε κάθε χώρα, οι καθυστερήσεις, οι παραβλέψεις και η απόκρυψη περιστατικών καθιστούν αυτόν τον επίσημο αριθμό πλασματικό. Ο ΠΟΥ έχει εκτιμήσει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι σίγουρα μεγαλύτερος.

Ακόμα και με βάση τον επίσημο απολογισμό, Ο SARS-CoV-2 έχει πλέον προσβάλει μέσα σε λιγότερους από έξι μήνες όσους ανθρώπους παρουσιάζουν οξεία μορφή γρίπης κάθε χρόνο: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει πως ο αριθμός αυτών των τελευταίων κυμαίνεται μεταξύ των 3 και των 5 εκατομμυρίων.  

Παρότι στην Ευρώπη ο ιός μοιάζει να υποχωρεί, χθες Τετάρτη 20/05, παγκοσμίως καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα εντός ενός 24ωρου.

Νέο επίκεντρο η Λατινική Αμερική

Στη Νότια Αμερική καταγράφηκε περίπου το ένα τρίτο των συνολικών κρουσμάτων μόλυνσης αυτή την εβδομάδα. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αναλογεί από ένα 20%.  

Μεγάλο μέρος αυτών των νέων κρουσμάτων έχει επιβεβαιωθεί στη Βραζιλία, που ξεπέρασε τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να γίνει η χώρα που κατατάσσεται τρίτη σε αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Τα κρούσματα στη Βραζιλία πλέον αυξάνονται καθημερινά με ρυθμό που υπολείπεται αυτόν μόνο μίας χώρας, των ΗΠΑ.  

Με στοιχεία από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα