ΑΘΗΝΑ
22:27
|
24.04.2024
Με βάση το ανακοινωθέν κυβερνητικό σχέδιο, από την 1η Ιουνίου περιμένουμε πτώση των τιμών.
Image by DanaTentis from Pixabay.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βάση το ανακοινωθέν κυβερνητικό σχέδιο των 24 δισ. ευρώ για την τόνωση της οικονομοίας, από την 1η Ιουνίου θα δούμε πτώση τιμών στα καφέ, στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς και στους κινηματογράφους.

Σε ό,τι αφορά στα ΜΜΜ, το ΦΠΑ μειώνεται από 24% σε 13% για πέντε μήνες, οπότε το κόστος του εισιτηρίου του μετρό από 1,4 ευρώ που είναι, αναμένεται να μειωθεί από την 1η Ιουνίου σε 1,3 ευρώ ή και λιγότερο, ενώ κατά περίπου 10% θα μειωθεί και το κόστος της κάρτας απεριορίστων διαδρομών.  

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα πρέπει κι αυτά να κοστίζουν λιγότερο κατά 9% από την 1η Ιουνίου και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ αναπροσαρμογές τιμών έχουν περιθώριο να κάνουν και οι αεροπορικές εταιρείες.  

Στην εστίαση, οι μειώσεις θα ισχύσουν εφόσον οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μεταφέρουν τις μειώσεις ΦΠΑ από 24% σε 13% στις τελικές τιμές για Έλληνες και ξένους καταναλωτές. Στους καφέδες συγκεκριμένα, η τιμή αναμένεται να είναι μειωμένη κατά τουλάχιστον 9%, ήτοι το 1,3 να γίνει 1,2 ευρώ και τα 2,5 να γίνουν 2,3 ευρώ. Ανάλογα θα μειωθούν και οι τιμές στα αναψυκτικά, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει επίσης το τσάι, τη σοκολάτα, τη λεμονάδα και τη γκαζόζα.  

Η λίστα των προϊόντων με μείωση ΦΠΑ (13% αντί για 24%):  

1. Σερβιριζόμενα ροφήματα.

2. Αναψυκτικά.

3. Πορτοκαλάδες και γκαζόζες.

4. Ροφήματα σοκαλάτας, τσάγια και αφεψήματα.

5. Εισιτήρια αστικών γραμμών (μετρό, λεωφορεία κλπ).

6. Εισιτήρια υπεραστικών γραμμών.

7. Αεροπορικά εισιτήρια 8. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

9. Εισιτήρια στα σινεμά (σ.σ όπου τα 7 ευρώ μπορούν να γίνουν 6,5 και τα 6,5 έξι ευρώ).

10. Πακέτα All Incusive στα ξενοδοχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα