ΑΘΗΝΑ
12:57
|
20.04.2024
Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 22/05 εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο σημείο ζήτησαν συνάντηση με κάποιο υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου και όταν το αίτημά τους δεν ανταποκρίθηκε, άρχισαν να χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά του κτιρίου. Η ένταση ανέβηκε και σύμφνωα με μαρτυρίες, από το σημείο ακούστηκαν έντονοι κρότοι, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν οφείλονταν σε παρέμβαση της αστυνομίας ή κροτίδες. 

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό ζητούν να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί υπάλληλοι.  

Παράλληλα, απαιτούν επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς άλλους όρους ή προϋποθέσεις για όσο διάστημα παραμείνουν ανέργοι και ειδικές ρυθμίσεις – ακυρώσεις σε ό,τι αφορά λογαριασμούς νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου, με παράλληλες ρυθμίσεις για τους φόρους και τις τραπεζικές δόσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα