ΑΘΗΝΑ
23:34
|
18.04.2024

Οι μισοί από τους περίπου 300 κρατούμενους στη φυλακή Πέντλτον της Ιντιάνα απείχαν από το φαγητό την 30η Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι για την απουσία μέτρων προστασίας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μισοί από τους περίπου 300 κρατούμενους στη φυλακή Πέντλτον της Ιντιάνα απείχαν από το φαγητό την 30η Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι για την απουσία μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Τα αιτήματα τους ήταν να γίνεται συστηματικός έλεγχος για συμπτώματα του κορονοϊού, να τρέφονται με ζεστά περιεκτικά γεύματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και να τους χορηγηθούν αντισηπτικά και καθαριστικά.

Η κινητοποίηση δεν άφησε ασυγκίνητη τη διεύθυνση της φυλακής, που έστειλε ένα δεσμοφύλακα να καθησυχάσει τους κρατούμενους. Με την κουβέντα που είχαν μαζί του, οι κρατούμενοι έμαθαν πως είχαν γίνει 100 εξετάσεις και 50 άτομα βρέθηκαν θετικά. και μάλιστα ένας κρατούμενος είχε πεθάνει την προηγούμενη μέρα από τον κορονοϊό.

Για τα γεύματα ο δεσμοφύλακας είπε πως δεν υπάρχει υποχρέωση να είναι θρεπτικά, παρά μόνο κάθε κρατούμενος να παίρνει 2.500 θερμίδες την ημέρα. Οι εκτεταμένοι έλεγχοι δεν είναι δυνατοί λόγω έλλειψης πόρων, όπως και η χορήγηση αντισηπτικών, αλλά τουλάχιστον υποσχέθηκε πως σύντομα θα έχουν καθαριστικά.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της διεύθυνσης της φυλακής. Η δεύτερη ήρθε όταν ο κρατούμενος Κέβιν Τζόνσον δημοσιοποίησε τα προαναφερθέντα στη San Francisco Bay View.. Το κελί του Τζόνσον έγινε φύλλο και φτερό και τελικά οι δεσμοφύλακες βρήκαν τι εμπόδιζε τη λειτουργία της φυλακής. Το τάμπλετ του Τζόνσον. Και από τον ενθουσιασμό τους για την ανακάλυψη του το παρέδωσαν σπασμένο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα