ΑΘΗΝΑ
14:04
|
25.04.2024
Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το 2011.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαίωση για τον Μανώλη Κυπραίο, τον δημοσιογράφο που πριν από εννέα χρόνια έχασε την ακοή του από επίθεση των ΜΑΤ με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Ήταν 15 Ιουνίου του 2011 όταν κατά τη διάρκεια μεγάλης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τα μέρα λιτότητας, ο Μανώλης Κυπραίος που κάλυπτε δημοσιογραφικά τη διαδήλωση, δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κι ενώ βρισκόταν μέσα σε στοά. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς της τότε ομάδας ‘ΔΕΛΤΑ’, ενώ τελικά έχασε την ακοή του λόγω της επίθεσης.

Σήμερα, εννιά χρόνια μετά το θλιβερό περιστατικό και την αναίτια επίθεση, ο δημοσιογράφος δικαιώθηκε για την αστυνομική αυθαιρεσία εναντίον του από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που προχώρησε σε ταυτοποίηση των δύο δραστών και καταδίκη του ελληνικού κράτους. Όπως σημειώσε στο Twitter του ο Κυπραίος:

“Καλημέρα! Με την απόφαση Α8144/15-5-2020 η δικαιοσύνη καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον μου στις 15/06/2011. Μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία, τους πολίτες, τον (αγωνιζόμενο) Τύπο και τη δικαιοσύνη. Μείναμε όρθιοι έστω και εννιά χρόνια μετά. Αν παλέψουμε δίκαια, με υπομονή και επιμονή, ακόμη και οι ανεμόμυλοι πέφτουν”.

Στο εξής, η ποινική διαδικασία πρέπει να επανεκκινήσει με νέα ΕΔΕ για να αποδοθούν κυρώσεις. Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Μάρτη άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του Μανώλη Κυπραίου και είχαν κλέψει το laptop του και τον σκληρό δίσκο από τον ηλεκτρινικό υπολογιστή του. Αποχωρώντας, οι δράστες κάρφωσαν με μαχαίρι στην πόρτα του σπιτιού τη φωτογραφία του.

Ο Μανώλης Κυπραίος είναι σήμερα κωφός και από τα δύο αυτιά και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την επίθεση (μετατραυματικό στρες, υπολειτουργία λαβυρίνθου, πρόβλημα στη βάδιση), ενώ έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στο κεφάλι για την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα