ΑΘΗΝΑ
00:03
|
27.04.2024
Από τον Ιούλιο αναστέλλεται για τους τουρίστες το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έπειτα από δέκα εβδομάδες, ενός από τα πιο σκληρά lockdown παγκοσμίως, οι Μαδριλένοι επιστρέφουν στα πάρκα και τις ταράτσες τους, ενώ σε άλλες περιοχές που επλήγησαν λιγότερο από την πανδημία, οι Ισπανοί μπορούν να αρχίσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και μεγάλο μέρος της επαρχίας Καστίλλη και Λεόν (βόρεια της πρωτεύουσας) μπαίνουν με τη σειρά τους στην πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown, η οποία στην υπόλοιπη Ισπανία ξεκίνησε πριν από 15 ήμερες.

Οι περιοχές αυτές είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία covid-19, εξαιτίας της οποίας η Ισπανία κατέγραψε 235.772 κρούσματα και 28.752 νεκρούς.

Πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να συγκεντρώνονται σε ομάδες μέχρι 10 ατόμων στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων. Επίσης άνοιξαν ξανά τα πάρκα της Μαδρίτης.

Ωστόσο, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο μέσα στα κτήρια, όσο και στους δημόσιους χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Η υπόλοιπη χώρα, 22 εκατομμύρια κάτοικοι σε σύνολο 47 εκατομμυρίων που μετρά η Ισπανία, περνά στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, η οποία θα προχωρήσει σταδιακά ως το τέλος Ιουνίου.

Εκεί επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Άνοιξαν οι παραλίες

Καθώς έχει ξεκινήσει η ζέστη του καλοκαιριού, οι πλαζ στις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες νήσους, στον Ατλαντικό και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν και πάλι για τους λουομένους, πάντα με την τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας συνιστά οι παρέες των λουομένων να απέχουν τουλάχιστον 4 μέτρα μεταξύ τους, απόσταση στην οποία τοποθετούνται και οι ομπρέλες στις πλαζ.

Προς το παρόν βέβαια, τις παραλίες μπορούν να απολαύσουν μόνο οι ντόπιοι καθώς εξακολουθούν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ επαρχιών, ενώ όσοι φτάνουν στην Ισπανία από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Αναστολή της καραντίνας από τον Ιούλιο

Οι ξένοι τουρίστες μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους στην Ισπανία από τον Ιούλιο, καθώς το μέτρο της καραντίνας δύο εβδομάδων για τους επισκέπτες από το εξωτερικό είναι πιθανόν να έχει ανασταλεί έως τότε, δήλωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού της χώρας.

“Είναι απολύτως λογικό να σχεδιάζει κανείς καλοκαιρινές διακοπές για να έρθει στην Ισπανία τον Ιούλιο”, δήλωσε η Ρέγιες Μαρότο σε συνέντευξή της στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

Να σημειωθεί ότι ο τουρισμός στην Ισπανία, όπως και στην Ελλάδα, αποτελεί πολύ σημαντικό πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας, καθώς πέρα από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος, συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της απασχόλησης, που είναι και προαπαιτούμενο για την “ανάρρωση” της πληγείσας ισπανικής οικονομίας και των 3,8 εκατομμυρίων ανέργων που εξαρτώνται αυτή τη στιγμή από τα επιδόματα ανεργίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα