ΑΘΗΝΑ
19:35
|
25.04.2024
Οι σύλλογοι της Euroleague πήραν την απόφαση για οριστιή διακοπή μετά από εισήγηση του Ζόρντι Μπερτομέου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το οριστικό τέλος της σεζόν 2019/20 στη EuroLeague αποφάσισαν οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση έπειτα από εισήγηση του εκτελεστικού διευθυντή της λίγκας, Ζόρντι Μπερτομέου.

Ο Μπερτομέου είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Απρίλιο -κι ενώ η Euroleague βισκόταν ήδη σε παύση λόγω της πανδημίας- ότι δεν θα διστάσει να ακυρώσει οριστικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο αν χρειαστεί. Αυτό και συνέβη τελικά, με τον CEO της λίγκας να κάνει την πρόταση για την οριστική διακοπή της σεζόν στο ξεκίνημα της σημερινής τηλεδιάσκεψης και τις ομάδες να συμφωνούν, προς ικανοποίηση και της ELPA (Ένωση παικτών της EuroLeague) που είχε ζητήσει με επιστολή την οριστική διακοπή της σεζόν.

Τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν προσπάθειες για τη διεξαγωγή των υπολοιπόμενων αγώνων σε κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία που θα παρείχε ασφαλείς συνθήκες στους παίκτες, τους προπονητές και τα μέλη των ομάδων. Ανάμεσα στις πόλεις που εξετάστηκαν ήταν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη (αλλά και το Βελιγράδι, το Κάουνας, το Βίλνιους, ακόμα και η Μαγιόρκα). Στο τέλος, όμως, τα εμπόδια αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα.

Στο εξής, οι προσπάθειες θα στραφούν στην προετοιμασία της επόμενης σεζόν, προκειμένου η EuroLeague 2020-21 να διεξαχθεί στις κατά το δυνατόν καλύτερες συνθήκες (αν και πιθανότατα οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές, στο ξεκίνημα τουλάχιστον της αγωνιστικής περιόδου).

Στις 17:30 ώρα Ελλάδος θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον Μπερτομέου στην προγραμματισμένη διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα