ΑΘΗΝΑ
15:14
|
20.04.2024
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την οροφή του τρίτου ορόφου του νοσοκομείου νωρίς το πρωί της Δευτέρας,
Medical workers evacuate a patient wearing protective gear at Spasokukotskogo Hospital in Moscow, Russia, Saturday, May 9, 2020. A fire at a Moscow hospital treating people infected by the coronavirus killed one patient and forced the evacuation of about 200 others. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 70 άτομα έπρεπε να απομακρύνθηκαν σε ασφαλές σημείο στο νοσοκομείο του Παρτιζάνσκ, ανατολικά του Βλαδιβοστόκ, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στην οροφή του, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου της πόλης Παρτιζάνσκ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε το τοπικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης 74 άτομα συμπεριλαμβανομένων 56 ασθενών και 18 υπαλλήλων έπρεπε να αποκμακρυνθούν σε ασφαλές σημείο, ενώ δύο ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, πρίν την πυρκαγιά, μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο της περιοχής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες από τη φωτιά.

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν ασθενείς διαγνωσμένοι για Covid-19 καθώς δεν πρόκειται για μονάδα αναφοράς κορονοϊού. Το Πριμόρσκι Κράι, όπου βρίσκεται το Πάρτιζανσκ είναι μια από τις ρωσικές περιοχές που έχουν επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία. Στην περιοχή έχουν καταμετρηθεί 1646 κρούσματα κορονοϊού και 51 θάνατοι.

Ασαφείς παραμένουν οι αιτίες που οδήγησαν στην πυρκαγιά η οποία περιορίστηκε στις 9:40 π.μ. τοπική ώρα και για την οποία έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από την τοπική εισαγγελία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα