ΑΘΗΝΑ
03:01
|
19.04.2024
Λαϊκό κύμα υποστήριξης στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη, που βρίσκεται σε νέα απεργία πείνας και δίψας, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά του στην Παιδεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με παρουσία εκατοντάδων πολιτών, συμφοιτητών του, καθηγητών του, βουλευτών του ΜΕΡΑ25 και του ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ, οργανώσεων της νεολαίας και πολιτικών κινήσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη, που βρίσκεται σε νέα απεργία πείνας και δίψας από το Σάββατο 23 Μαΐου, διεκδικώντας το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμά του στη μόρφωση. Η συγκέντρωση για την πορεία έγινε στις 5:30μμ στο σταθμό μετρό Κατεχάκη, ενώ γύρω στις 6:30μμ οι συγκεντρωμένοι βάδισαν προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που το είχαν αποκλείσει κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν στα χέρια τους φωτογραφίες του Β. Δημάκη, τις οποίες τοποθέτησαν μπροστά στα πρόσωπά τους, φτάνοντας μπροστά στα ΜΑΤ και τις κλούβες. Στο αίτημα της επιστροφής του Βασίλη Δημάκη στις σπουδές του επικεντρώθηκαν και τα συνθήματα, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής συγκέντρωσης.

Σήμερα, στις οργανώσεις που διαμαρτύρονται για το συνεχιζόμενο εμπαιγμό του φυλακισμένου φοιτητή, προσετέθη και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: “Η ΕΕΔΑ καλεί για πολλοστή φορά την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη στην εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και υπό συνθήκες υγειονομικού περιορισμού, o κύριος Δημάκης θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματά του, τα οποία γίνονται πλέον εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως. Με σεβασμό στο κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των κρατουμένων, η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα και συνέπεια υλοποιώντας άμεσα τη δημόσια δέσμευσή και μεριμνώντας για την μεταγωγή του κύριου Δημάκη στη Δ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.”

Κείμενο υποστήριξης εξέδωσαν και οι συμφοιτητές του, από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ. «Δε θα αφήσουμε τον Βασίλη μόνο του. Δε θα επιτρέψουμε στην απανθρωπιά να σκοτώσει έναν άνθρωπο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Δημάκης, έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ακόμη και με τους συνηγόρους του, και βρίσκεται ένα βήμα από το θάνατο, με τη νέα απεργία πείνας και δίψας, στην οποία προχώρησε μετά τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του από τη γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Οι κυβερνητικές αρχές, με πρώτη την κα Νικολάου, έχουν παραβιάσει βάναυσα τα δικαιώματα του κρατούμενου φοιτητή και προσπαθούν να μειώσουν το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα