ΑΘΗΝΑ
01:32
|
25.04.2024

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις για την απόφαση που πήρε να επιτρέψει την επαναλειτουργία του θεματικού πάρκου Πουί ντι Φου. Το […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις για την απόφαση που πήρε να επιτρέψει την επαναλειτουργία του θεματικού πάρκου Πουί ντι Φου.

Το Πουί ντι Φου είναι δημοφιλής ψυχαγωγικός προορισμός και κάθε χρόνο ελκύει πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες. Το παρκο είναι συμφερόντων του ακροδεξιού πολιτικού Φιλίπ ντε Βιλιέ, ο οποίος είναι φίλος του προέδρου της Γαλλίας.

Ο γαλλικός τύπος αποδίδει την ιδιαίτερη μεταχείριση σε πιέσεις του ντε Βιλιέ, και κατά τους επικριτές του Μακρόν συνιστά ευνοιοκρατία και μεροληψία, καθώς τα φεστιβάλ και τα θέατρα θα παραμείνουν κλειστά ως τον Σεπτέμβριο.

Η απαγόρευση για τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις ορίζει πως οι συναθροίσεις άνω των 5.000 ατόμων δεν επιτρέπονται ακόμα και σε υπαίθριους χώρους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του φημισμένου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αβινιόν που ματαιώθηκε.

Εξάλλου η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει τα αιτήματα της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό να ανοίξουν για το κοινό τα πάρκα και οι κήποι της πόλης.

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού των Σοσιαλιστών Ορελί Φιλιπετί είπε πως ο Μακρόν ουσιαστικά παρέδωσε με εξώφθαλμο τρόπο τα κλειδιά στον ντε Βιλιέ και χαρακτήρισε την απόφαση ντροπιαστική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα