ΑΘΗΝΑ
09:14
|
07.05.2024
Μέρα μεσημέρι,τους επιτέθηκαν με τα γκλομπ και έστειλαν έναν από αυτούς για ράμματα στο νοσοκομείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκαν σε δύο νεαρούς πολίτες την Κυριακή στα Σεπόλια. Τους φόρεσαν χειροπέδες, τους χτύπησαν με τα γκλομπ και έστειλαν μάλιστα έναν από αυτούς για ράμματα στο νοσοκομείο.

Το απαράδεκτο επεισόδιο ξυλοδαρμού συνέβη προχθές στις 2 μετά το μεσημέρι επί της οδού Κρέοντος στα Σεπόλια, σύμφωνα με την καταγγελία του popaganda.gr.

Την Κυριακή, στις δύο το μεσημέρι οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν σταματημένοι στην συμβολή των οδών Κρέοντος και Αντιγόνης, όπου ο 24χρονος Α.Σ. πήγε να συναντηθεί με τον πατέρα του προκειμένου να του δώσει το μηχανάκι του. Την ίδια ώρα, ο φίλος του Β.Γ. βρισκόταν στον απέναντι φούρνο, για να πάρει καφέ. Ο Β.Γ. μάλιστα εκείνη την ώρα εργαζόταν καθώς δουλεύει ως ντελίβερι.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο αδερφός του Α.Σ., Σ.Σ., υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνον και στους αστυνομικούς (ισχυρίζεται ότι τον κοιτούσαν “περίεργα” και τους ζήτησε τον λόγο). Η λεκτική διένεξη όμως, πολύ γρήγορα κατέληξε σε βία.

Ο Σ.Σ., δήλωσε πως έριξαν τον αδερφό του κάτω, του φόρεσαν χειροπέδες και τον χτυπούσαν με τα γκλομπ στα πλευρά και τα πόδια. Ο Β.Γ. βλέποντας τον φίλο του στο έδαφος να δέχεται τα χτυπήματα των αστυνομικών βγήκε από τον φούρνο και πλησίασε ζητώντας τους να σταματήσουν.

Τότε, οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να χτυπούν κι εκείνον, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του Σ.Σ..

Αφού οι δυο 24χρονοι μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Κολωνού, κρατήθηκαν μέχρι τις 16.30 χωρίς να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες (παρότι ο Β.Γ. αιμορραγούσε). Το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” και σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Α.Σ. έχει εκδορές και μώλωπες, ενώ στον Β.Γ. έγιναν 9 ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει πως το περιστατικό ξεκίνησε, όταν οι άνδρες της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν τον 24χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν εκδορές στα χέρια δύο αστυνομικοί και ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι ένας τρίτος. Μεταφέρθηκαν στο 401 ΓΣΝΑ και ο ένας υποβλήθηκε επίσης σε ράμματα.

Αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται η ομάδα “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη”, καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί συνόδευσαν πάνοπλοι τους δύο νεαρούς μέχρι το δωμάτιο του νοσοκομείου που εξετάζονταν. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει γνωστοποιήσει εάν θα ερευνήσει ή όχι το συμβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα