ΑΘΗΝΑ
09:38
|
25.04.2024

Στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού AT&T προχωρά η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μετά την απόφαση της εταιρείας να εγκαταλείψει τη χώρα σε συμμόρφωση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού AT&T προχωρά η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μετά την απόφαση της εταιρείας να εγκαταλείψει τη χώρα σε συμμόρφωση με τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Το Σαββατοκύριακο ο στρατός της Βενεζουέλας και η ρυθμιστική αρχή της χώρας πήραν τον έλεγχο ενός κέντρου αναμεταδόσεων και των κεντρικών γραφείων της AT&T.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία ανέθετε στη ρυθμιστική αρχή τον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της εταιρείας.

Με την απόφαση διατάσσεται η αποκατάσταση της υπηρεσίας καλωδιακής τηλεόρασης DirecTV, θυγατρικής της AT&T, ενώ απαγορεύετται η έξοδος από τη χώρα των διευθυντικών στελεχών και παγώνουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Η DirecTV από τη νομοθεσία της Βενεζουέλας ήταν υποχρεωμένη να μεταδίδει το κρατικό κανάλι PDVSA και το ιδιωτικό Globovision. Ωστόσο και οι δύο σταθμοί περιλαμβάνονται στον καταλάγο των κυρώσεων, και η AT&T αποφάσισε να διακόψει την υπηρεσία γιατί διαφορετικά θα παραβίαζε τη νομοθεσία είτε της Βενεζουέλας είτε των ΗΠΑ.

Η DirecTV έχει δύο εκατομμύρια συνδρομητές και 600 εργαζόμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα