ΑΘΗΝΑ
04:41
|
24.04.2024

Το YouTube κατέβασε το οικολογικό νοτοκιμαντέρ Ο Πλανήτης των Ανθρώπων (“Planet of the Humans”), μετά από καταγγελία για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας. Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το YouTube κατέβασε το οικολογικό νοτοκιμαντέρ Ο Πλανήτης των Ανθρώπων (“Planet of the Humans”), μετά από καταγγελία για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Τζεφ Γκιμπς και παραγωγή του Μάικλ Μουρ, είχαν δει πάνω από 8 εκατομμύρια χρήστες. Η καταγγελία βασίστηκε στη χρήση ενός αποσπάσματος διάρκειας τεσσάρων δευτερολέπτων για την εξόρυξη σπάνιων γαιών, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των ανεμογεννητριών.

Ο Γκιμπς χαρακτήρισε την ενέργεια του YouTube πράξη κατάφωρης λογοκρισίας, πολιτικά υποκινούμενης. Την καταγγελία έκανε ο Τόμπι Σμιθ, ο οποίος δήλωσε πως δεν απευθύνθηκε στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ προκειμένου να βρεθεί μία λύση, επειδή διαφωνεί εντελως με τη στόχευσή τους.

Ο Πλανήτης των Ανθρώπων επικρίνει το οικολογικό κίνημα από αριστερή σκοπιά και υποστηρίζει πως οι λεγόμενες πράσινες λύσεις, όπως η ανανεώσιμη ενέργεια, αφορούν όχι στη διάσωση του πλανήτη αλλά του τρόπου ζωής μας.

Ο Μουρ τονίζει πως η ίδια η παραγωγή ηλιακών συλλεκτών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μια διαδικασία κατά την οποία σπαταλώνται πρώτες ύλες και χρησιμοποιούνται ορυκτά καύσιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα